Calorieën verbranden

Calorieën verbranden

Wanneer je moeite hebt met het limiet aan calorieën dat je per dag mag nuttigen kun je ervoor zorgen dat het limiet wordt verhoogt. Dit doe je door meer energie te verbranden en dus meer te gaan bewegen.

calorieën verbranden

Een logische manier om meer calorieën te verbranden is door meer te gaan sporten. Populaire sporten waarbij veel calorieën worden verbrand zijn spinning, dansen (bijvoorbeeld Zumba) en hardlopen.

Wanneer je veel overgewicht hebt kan het onverstandig zijn om sporten uit te oefenen die erg belastend zijn voor het lichaam. Wil je toch graag extra calorieën verbranden dan kun je bijvoorbeeld beginnen met wandelen.

Hoeveel calorieën verbranden?

Wanneer je extra calorieën wilt verbranden door te gaan sporten is het belangrijk om een activiteit uit te kiezen waar je je mee vermaakt. Op die manier hou je het sporten langer vol dan wanneer je alleen maar gefocust bent op hoeveel calorieën je wilt verbranden.

Natuurlijk is het wel handig om een idee te hebben van het aantal calorieën dat je verbrandt. Om hier achter te komen kun je tijdens het sporten een hartslaghorloge dragen, deze kan zeer nauwkeurig nagaan hoeveel calorieën je verbrandt. Heb je geen hartslaghorloge dan kun je ook gebruik maken van een app zoals MyFitnessPal, bij deze app vul je geslacht, leeftijd, gewicht en lengte in, vervolgens geef je aan wat voor activiteit je doet en hoelang en de app geeft dan aan hoeveel calorieën je hebt verbrand.