Gratis app: Myfitnesspal

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een smartphone of tablet. Dit kan een handig hulpmiddel zijn wanneer je calorieën wilt gaan tellen, er zijn namelijk een hoop gratis apps te downloaden waarmee je de calorieën per dag kunt bijhouden. Ideaal omdat je zo op ieder moment van de dag je calorieën kunt bijwerken. Myfitnesspal is één van de bekendste apps.

Myfitnesspal

myfitnesspalMyfitnesspal.com is een van de grootste websites om het calorieën tellen bij te houden.
Tegenwoordig is er ook een gratis applicatie te downloaden om de calorieën eenvoudig vanaf je mobiel of tablet te kunnen bijhouden. De app is beschikbaar in het Nederlands en heeft al ruim 3 miljoen producten klaar staan in de database om zo toe te voegen aan je dagelijkse overzicht. Staat er een product niet bij? Geen probleem, dan kun je deze eenvoudig toevoegen.

Op de linker afbeelding zie je een stukje uit het dagboekoverzicht, het avondeten. Alle producten die ik die avond hebt gegeten staan in dit overzicht genoteerd. Rechts in de blauwe balk kun je zien hoeveel calorieën deze maaltijd in totaal bevat. Boven deze blauwe balk staat het overzicht waarin je kunt zien hoe berekend wordt hoeveel calorieën je die dag nog over hebt.

Myfitnesspal vermelding toevoegen

Myfitnesspal
Standaard kun je bij Myfitnesspal al het voedsel toevoegen onder de categorieën Ontbijt, Middageten, Avondeten en Tussendoortjes. Wanneer je liever een andere verdeling hebt, dan kun je dit eventueel aanpassen en zelf andere categorieën toevoegen.

Behalve het toevoegen van voedsel kun je ook het sporten bijhouden. Dit is onderverdeeld in cardio- en krachtsport. Wanneer je een cardio oefening doet maakt Myfitnesspal ook direct een schatting met hoeveel calorieën je verbruikt zal hebben. Om een nauwkeurige schatting te kunnen maken maakt Myfitnesspal hierbij onder andere gebruik van gegevens zoals je huidige gewicht en lengte.

MyFitnessPal kun je koppelen aan andere accounts, zoals bijvoorbeeld Facebook en Twitter om eenvoudig je vorderingen te kunnen delen met je vrienden.
Een andere fijne functie is dat de app te koppelen is aan diverse sport apps. Zo kun je je account bijvoorbeeld koppelen aan Runtastic (een app die verschillende metingen bij kan houden tijdens o.a. het hardlopen). Wanneer je dan een rondje bent gaan hardlopen, stuurt de app van Runtastic automatisch het aantal verbrandde calorieën door naar MyfitnessPal. MyFitnessPal verwerkt deze calorieën direct weer in je dagelijkse overzicht.

Myfitnesspal Voortgang

myfitnesspal
Om de voortgang bij te kunnen houden kun je wanneer je MyFitnessPal gebruikt ook eenvoudig diverse grafieken opvragen. Zo kun je onder andere terugzien hoe je gewicht de afgelopen periode heeft geschommeld, maar ook hoe de verdeling qua voedingswaarden zijn geweest. Zo kun je bijvoorbeeld zien of je deze maand minder vetten hebt gegeten dan de vorige maand.

Myfitnesspal is gratis te downloaden voor Android en IOS

5 comments

  1. Ik had de app gedownload maar kreeg toen een melding dat het de eerste maand gratis was en dat ik daarna moet gaan betalen
    En er is nergens een bedrag te bekennen wat het dan gaat kosten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *