snel afvallen met calorieën tellen?

Snel afvallen door calorieën te tellen?

Kun je snel afvallen met calorieën tellen? Ja dit kan!
Door weinig calorieën te nuttigen zullen de kilo’s er snel af vliegen, toch raden we niet aan om op deze manier snel af te vallen. Dit heeft meerdere redenen:

snel afvallen

 • Door weinig calorieën te nuttigen zul je het calorieën tellen namelijk niet lang volhouden, je lichaam krijgt structureel te weinig energie binnen, en kan hierdoor minder goed gaan functioneren.
 • Je lichaam zal in de spaarstand raken, waardoor het zoveel mogelijk energie wil opslaan. Wanneer je dus calorieën binnen krijgt zal je lichaam dit opslaan als vet om als reserve energie te kunnen gebruiken
 • Wanneer je snel afvalt heb je een grote kans om weer terug te vallen in je oude eetpatroon, hierdoor komen de meeste mensen nadat ze hun streefgewicht hebben bereikt na een poosje weer aan, het bekende jojo-effect. Door een calorieën aantal te nuttigen waarbij je geleidelijk afvalt is het goed mogelijk om dit patroon aan te leren en rond dit aantal calorieën te blijven wanneer je op je streefgewicht bent. Door je nieuwe levensstijl heb je een grote kans dat de kilo’s eraf blijven.

  Hoe snel afvallen

  Succesvol afvallen lukt het best wanneer je geleidelijk afvalt. Het is dus belangrijk om niet heel snel af te vallen. 1 kilo per week afvallen is voor de meeste mensen met overgewicht een mooi tempo om mee af te vallen voor een blijvend resultaat. Hou er wel rekening mee dat dit een indicatie is! Hoe meer overgewicht je hebt, hoe harder de kilo’s er vaak vanaf vliegen, wanneer je niet veel overgewicht hebt zal het afvallen vaak moeizamer en langzamer gaan.

  Hoeveel calorieën moet je nuttigen om geleidelijk af te vallen?

  Hoeveel calorieën voor jou raadzaam zijn is niet zo makkelijk te zeggen. Ieder lichaam is anders en de hoeveelheid energie die je lichaam nodig heeft hangt van meerdere factoren af zoals geslacht, gewicht, lengte en leeftijd.
  Op de website Scoobyworkshop.com kun je je gegevens invullen om een idee te krijgen van hoeveel calorieën het beste bij jou en je doel bij het afvallen (of aankomen) past.

 • One comment

  Leave a Reply

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *