Tip: Veilig boodschappen doen

Boodschappen doen en calorieën tellen

In de supermarkt worden lekkere maar ook vooral ongezonde calorierijke producten vaak strategisch zó neergelegd dat je snel de neiging krijgt om deze mee te nemen toch mee te nemen, ook al had je je voorgenomen dit niet te doen.
Ze staan vaak op ooghoogte, of op het niveau van je handen, maar ze liggen er ook wanneer je staat te wachten bij de kassa en vallen goed op in hun vrolijk gekleurde verpakkingen.
Probeer zulke verleidelijke producten te mijden, wat je namelijk niet in huis hebt zul je ook niet eten.
Wanneer je hier erg gevoelig voor bent kunnen de volgende tips je eventueel helpen om de verleidingen te weerstaan:

Tips om verleidingen tijdens het boodschappen doen te weerstaan

De meest bekende tip (maar ik noem hem toch): Ga nooit boodschappen doen met een lege maag. Wanneer we hongerig zijn, zijn we geneigd om veel meer boodschappen te halen dan we daadwerkelijk nodig hebben. Vooral producten die je makkelijk even tussendoor kunt eten (zoals chips, koek en snoep) worden erg verleidelijk om mee te nemen. Plan eventueel in om de boodschappen te gaan doen direct na het ontbijt of na de lunch.

Ga altijd met een boodschappenlijstje boodschappen doen. Bedenk vooraf wat je nodig hebt (plan bij voorkeur een aantal maaltijden vooruit) en houd je strikt aan je boodschappenlijstje. Dit voorkomt overigens niet alleen dat je onnodig veel calorieën in huis haalt, maar kan ook qua kosten goed besparen.

Bedenk eventueel voordat je boodschappen gaat doen wat voor lekkers je eventueel mag hebben als je thuis komt. Maak een bewuste maar toch lekkere keuze waar je je op kunt verheugen. Zodra je in de winkel in de verleiding komt kun je daaraan denken en zul je met minder moeite doorlopen.

Ook kun je overwegen om je boodschappen online te doen.
Steeds meer supermarkten bieden deze dienst aan. Je kiest via de website wat je allemaal nodig hebt en vervolgens worden de boodschappen afgeleverd bij je thuis. Op deze manier hoef je dus ook niet langs allerlei lekkers te lopen in de winkels.

Boodschappen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *