Tip: Voorkom eten tijdens het koken

Veel mensen eten, vaak zonder erbij na te denken, tijdens het bereiden van een maaltijd. Ook deze calorieën tellen mee en kunnen soms behoorlijk snel oplopen.

Tips om eten tijdens het koken te voorkomen:

– Zorg dat je niet met een knorrende maag gaat koken, drink eventueel voor je gaat koken een glas water of eet een half uur voor het koken een tussendoortje zoals een stuk fruit zodat je niet geneigd bent om van alles tijdens het koken in je mond te stoppen.

– Begin bij het voedsel bereiden met het snijden van de groenten, mocht je dan toch wat snacken, dan begin je ieder geval met iets gezonds en heb je daarna minder behoefte om verder te snacken en je te vergrijpen aan ongezondere of calorierijkere producten. Bereid de producten die een verleiding voor je kunnen zijn indien mogelijk als laatst.

– Zorg ervoor dat je iets te doen hebt naast het koken, tijdens het koken komen er namelijk vaak momenten voor waarop je even niets kunt doen. Gebruik deze tijd om bijvoorbeeld de borden alvast klaar te zetten, het recept vooruit te lezen, benodigdheden klaar te zetten en eventueel af te wegen/meten of alvast wat spullen die je niet meer nodig hebt af te wassen/spoelen en op te ruimen.

– Stop een kauwgompje of een snoepje om op te zuigen in je mond voordat je gaat koken, wanneer je al iets in je mond hebt tijdens het koken zal je niet gauw wat extra’s gaan eten.

– Als je toch geneigd bent om iets in je mond te stoppen tijdens het koken, leg dan iets gezonds in kleine stukjes op het aanrecht waar je vanaf kunt snoepen, bijvoorbeeld stukjes fruit of groente. Pas wel op dat je niet te veel gaat snoepen tijdens het koken, je moet straks immers ook nog eten.
koken

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *