Zelf een light frisdrank maken

Zelf light frisdrank maken

Wanneer je op je calorieën let zul je merken dat veel soorten frisdrank behoorlijk wat calorieën bevatten.
Een logische keuze voor veel mensen is daarom om water te drinken, of een light frisdrank, vaak cola light.
Toch hoeven we ons niet te beperken tot deze 2 calorie-arme drankjes. Je kunt namelijk ook zelf heel makkelijk en goedkoop een light frisdrank maken in verschillende smaken.

Wat heb je nodig om zelf een light frisdrank te maken?

 • Koolzuurhoudend water, bijvoorbeeld Spa rood
 • Limonade
 • light frisdrankHet drankje maken gaat heel eenvoudig. Je maakt de limonade aan zoals je dat normaal gesproken ook doet, alleen in plaats van water uit de kraan gebruik je nu koolzuurhoudend water. Door het koolzuur wordt je drankje nu extra verfrissend.

  Er zijn tegenwoordig heel veel smaken aanmaaklimonade op de markt, dus je kunt heel eenvoudig afwisselen met smaakjes. Zo kun je bijvoorbeeld van limonade met sinaasappelsmaak en koolzuurhoudend water een drankje maken dat op sinas lijkt.

  Je zelf gemaakte light drankje is ook nog eens een stuk goedkoper dan de gebruikelijk frisdranken, vooral wanneer je frisdranken van de bekende merken drinkt. Een fles van 1,5 liter koolzuurhoudend water kost namelijk meestal nog geen 50 cent (bij de Aldi heb je zelfs al een fles voor zelfs € 0,39!).

  Calorieën in limonade

  In de meeste limonadesoorten zit al een stuk minder calorieën dan in de reguliere frisdranken. Er zijn ook calorie-arme limonadesoorten te koop, voor het geval je extra wilt minderen met het aantal calorieën. Ook kun je de aanbevolen hoeveelheid siroop verminderen om je zelfgemaakte frisdrank nog slanker te maken.

  Leave a Reply

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *